Kako opstajemo u tako agresivnoj životnoj sredini?

Svaki živi organizam na planeti Zemlji je mehanizam za sebe - zauzima deo prostora (ima odredjeni volumen) unutar kojeg postoji njegova unutrašnja sredina - homeostaza, sredina koja omogućava njegove životne funkcije. Evolucioni stvaraoc života je u cilju opstanka jasno odredio funkcionalnost sredine svakog živog bića pa i čoveka. Jer je život zasnovan na agresiji - svako svakog jede - lanci ishrane, pri čemu se smatra da je čovek na vrhu - nažalost to nije tako. Postoje nešto što jede i čoveka.

Imunitet - imuni sistem, sta je to?

Imuni sistem = odbrambena snaga za otklanjanje spoljašnjih i unutrašnjih napada na organizam

Kako se stvara i nastaje imunitet?

Počnimo iz početka. Embrion budućeg čoveka se razvija unutar majčinog organizma. Imuni sistem majke se ugradjuje u embrion, koji dok je u utrobi nema svoj lični imunitet, jer bi tada bio strano telo za majčin organizam. Po rodjenju beba odmah počinje sa razvojem sopstvenog imuniteta - odbrane organizma od svega stranog čega ima u novoj sredini. Prvi korak je unošenje kolostruma, koji se u početku dojenja predaje kroz prvo majčino mleko.

Kako iz spoljašnje sredine skoro sve u organizam ulazi kroz usta u vidu hrane i vode, znači tuda mogu prolaziti i patogeni kojih je svuda oko nas. Kako da sada organizam deteta opredeli šta je dobro a šta ne? Taj proces počinje odmah još u ustima. Ukusi iniciraju reakciju organizma, Što je prihvatljivo, proguta se, što je štetno pljune se. Ali to nije sve! Šta ako ako nešto prodje dalje?

Ispitivanja (Dr Bruce Lipton) su potvrdila da tada važnu ulogu imaju krajnici. Dete još nije ni prohodalo a počinje sve sto dotakne da stavlja u usta. Da li je to slučajno? Ne, to je urodjen instinkt da se ispita spoljašnja sredina i organizam nauči šta je korisno a šta je štetno, i da se na osnovu saznanja o štetnoj materiji, stvori imuni odgovor organizma. Eto to je prirodna i urodjena imunizacija, koja se zapostavlja i zamenjuje veštačkom. Ta savremena komercijalizacija zdravlja ide toliko daleko da se teži zameni mnogih prirodnih funkcija i samih organa čoveka, veštačkim, a koja treba da se kupe. Rezultat - neko zaradi a zdravlje strada i pretvara se u komercijalnu robu, koju čovek mora doživotno da kupuje.

Kako u osnovi radi imuni sistem?

Imuni sistem postoji u svakom delu našeg organizma, počev od ustiju (pluvačka) preko želudca (želudačni sokovi), creva (žuč i fermenti pankreasa, korisna crevna flora). U tkivima to su leukociti, limfociti, eozinofili, antitela, ...To je naša unutrašnja vojska i policija, bezbedonosne službe, koje ako pravilno rade štite ceo organizam od svih štetnih uticaja. Imunitet ima snagu samo ako postoje uzročnici napada i uvek treba da ih nadjača.

Imuni sistem se zasniva na osnovnom fizičkom zakonu: akcije i reakcije. Postoji napad (akcija) - postoji imuni odgovor organizma (reakcija). Ako izostane reakcija, organizam strada, i u krajnjem ishodu ugine.

Ali ovo nije sve! Ako se u rešavanju problema sa imunitetom zadržimo samo na ovom - problem se ne rešava! Zašto?

Zato što se od strane onih koji se bave imunitetom, preskače ono najglavnije. Da li je to namerno ili ne, nije bitno, naše je da to znamo. Npr. sistem obavezne imunizacije i vakcinacije. Zamislite da se u organizam sa slabim imunitetom, poremećenim pH faktorom, "zakiseljenom" uvedu patogeni elementi, radi stvaranja antitela!? Ko će koga da nadvlada? A pre te imunizacije se uopšte i ne razmišlja niti opredeljuje kakvo je stanje organizma, pogotovo dečijeg. Rezultat navedenog je pojava smetnji u razvoju, autizam. Na svu sreću, primenom antimera - antiparazitarno čišćenje i detoksikacija, režimom ishrane, problem autizma se može rešiti - to je u praksi potvrdjeno.

Za pravilan rad svih tih gore navedenih imunih elemenata, potrebna je adekvatna sredina organizma.. Ovde opet treba da se uzmu u obzir osnovni fizički zakoni (u medicini - fizika je sporedan predmet). U našem organizmu postoje električni potencijali, struje, naponi. Preko tih električnih signala vrše se kontrole, upravljanje i reakcije organa. Za postojanje tih biostruja i tog biopotencijala, potrebna je adekvatna elektrosredina organizma - a to je pH faktor unutrašnje sredine organizma tj. telesnih tečnosti, krvi, limfe, žuči, fermenata.

Ukoliko je pH faktor u normi, imuni sistem radi optimalno i na napade patogenog faktora reaguje adekvatno i sa pozitivnim rezultatom. Krv treba da ima konstantan pH faktor i to 7,43 - 7,45 što je veoma uska konstanta, krv je blago alkalna. Postoji niz telesnih konstanti koje održavaju život, nama direktno nedostupnih. Neke su nam opšte poznate i dostupne merenjem kao npr.:

 1. Temperatura tela je isto konstantna, ali ima veća kolebanja,
 2. puls srca,
 3. krvni pritisak,
 4. ritam disanja,
 5. ritam unosa hrane i izbacivanja otpada,

Za razliku od pH, ove konstante su uočljive, merljive i njihovim poremećajem saznajemo da imamo problem sa zdravljem. Ali pH faktor se čulno, niti vidljivo ne odražava i mi ne znamo da li je u normi - mi samo osećamo da smo oboleli. I ova telesna konstanta, pH faktor unutrašnje sredine je osnova našeg imunog sistema.

U takvoj normalnoj pH sredini organizma sva imuna tela rade besprekorno i organizam je zdrav. Patogeni faktor (bakterije, virusi, gljivice, larve parazita) u takvoj sredini se ne mogu razvijati - i to je osnova našeg imuniteta. Dokaz za to - je to što uopšte postojimo. Stvoreni smo takvim da opstanemo. Može se navesti mnogo primera za to da je za neku aktivnost, dogadjaj ili stanje, najvažnija sredina u kojoj se to odvija (opet fizički zakoni - medicini nedovoljno dostupni), npr:

 • struja "teče" kroz metal jer je tu povoljna sredina, ali ne i kroz nemetale
 • svetlosni zraci prolaze kroz zid? - ne, neadekvatna sredina
 • može li riba da živi van vode, ili čovek u vodi? Naravno ne jer to nije njihova sredina
 • zar kosmonauti lete u kosmos u svečanom odelu? Ne, nego u specijalnim skafanderima i brodovima, gde vlada sredina kao i na površini Zemlje
 • ili, da li je Napoleon osvojio Rusiju? Ne - oterala ga sredina ratovanja -ruska zima, a rusi opstali, a njega terali sve do Pariza
 • nadjite sami i druge bezbrojne primere - videćete da je sredina osnova za sve.

Kako da čovek postigne da ima dobar imunitet?

Održavanjem svoje unutrašnje sredine - endo-higijena.

Mi sadržimo 70-80% vode, naša unutrašnja sredina je blago alkalna, ako se to poremeti mi se "zakiselimo", razbolimo i propadamo. Mi treba da vodimo pravilan način života, pravilno da se hranimo, upotrebljavamo pravilnu vodu i čist vazduh. Da imamo fizičku i duhovnu aktivnost, da se radujemo životu i svemu što nam on pruža. Da smo veseli, radosni, da širimo "pozitivnu energiju" i budemo u društvu takvih ljudi. Da u sebe primamo čiste informacija korisne za život (kao što su ove ovde). Sve ostalo je balast, otpad i djubre koje samo šteti organizmu i vodi ga u polako propadanje.

I da se s vremena na vreme pozabavimo našom endo-higijenom. Ako se često kupamo (spolja), onda bar jednom godišnje iznutra treba da očistimo organizam, od nagomilanog "djubreta", toksina, parazita i gljivica. Jer njih ima svuda oko nas pa i u nama samima, ali nas imunitet neprekidno, dok je u stanju, brani od njih. Dalje, da podržimo rad imunih faktora u organizmu, a za to postoje niz biljnih preparata za pravilan rad žuči i fermenata za varenje hrane, da podržimo našu korisnu crevnu floru, koja čini čak 70% našeg imuniteta. Crevna flora živi u simbiozi sa nama, mi treba da je čuvamo i negujemo. Nažalost mnogi lekovi je uništavaju, nepravilna i nezdrava (industrijaska) hrana takodje. To znači da ih treba izbaciti iz upotrebe!

Za više informacija obratite se preko ovog linka ovde.

Četiri grupe oboljenja usled poremećenog imuniteta organizma

Preterana reakcija imunog sistema
Spoljašnje manifestacije:
Alergijske reakcije npr:
astma, sinuzitis, rinitis, ekcemi, koprivnjača, osipi, ...
Unutrašnje manifestacije:
Autoimune oboljenja npr:
dijabetis, reumatični artritis, lupus, multipla skleroza, psorijaza, bolest Krona, ...
Oslabljen imunitet
Infekcije i invazije spoljašnjih organizama
Virusi, bakterije, gljivice, protozoe, paraziti, ...
Rak, SIDA, Hepatitis, ...

Normalan imunitet = optimalno zdravlje


Imuni sistem, primer kako radi aktivni LEUKOCIT u krvi.

Šta koristiti da bi se imao jak imuni sistem

Nabavka preparata za jačanje imuniteta





Ruski generalni antiparazitni program Gelmostop Gelmostop univerzalni ruski antiparazitni program za čišćenje organizma i detoksikaciju

Paraziti - skriveni patogeni faktor u organizmu

Šta su to paraziti i kakva je opasnost od njih
Antivirus program kod epidemija gripa i virusa
Paraziti dovode lekare u zabludu
Način prodiranja parazita u organizam
Paraziti i spoljni izgled zaraženog čoveka

Analize i dijagnostične procedure

Autotestiranje - na osnovu osnovnih simptoma
Analiza žive kapi krvi
Biorezonancna dijagnostika celog organizma
Kvantna informo dijagnostika i terapija

Ruski antiparazitni programi

Antiparazitski biljni program Gelmostop (za odrasle)
Preventiva od parazita. Gliste kod dece (gelmostop-mini)
Čišćenje limfe biljnim preparatima
Šta kažu LEKARI o parazitima i programu "Gelmostop"
Povećanje efikasnosti programa Gelmostop
Klinička ispitivanja programa Gelmostop

Najčešći paraziti u organizmu

Toksoplazma - čovekov doživotni saputnik i neprijatelj
Toksokarioza - skrivena infekcija koja lezi u osnovi mnogih oboljenja
Enterobioza (Enterobius vermicularis) - mala dečija glista

Ishrana i - fabrika jetra

Kako se vari hrana
Masna jetra - zaista masna ili nešto drugo
Pravilna ishrana - zdrav i kvalitetan život
Starenje i način ishrane
"Kisele" i "alkalne" namirnice
Neželjena dejstva hemijskih lekova protiv parazita

O oboljenjima

Šta je to - bolest, a šta oboljenje?
Šta su hronična oboljenja
Kada je lečenje bezuspešno

O zdravlju i imunom sistemu

Kako čovek sam sebi narušava zdravlje
Da li vakcine i lekovi zaista IZLEČE čoveka?
Šta je to - IMUNITET kako ga održati?
Limfni sistem - "kanalizacija organizma"

Čistoća organizma i higijena spoljne sredine

Lična higijena prirodnim sredstvima

Neka osnovna oboljenja

Sprečavanje pojave kamena u bubregu
Hemoroidi su parazitarnog porekla, kako ih se osloboditi
Kako protiv onkoloških oboljenja i raka
Karakterne crte, ponašanje- oboljenje. Kakva je veza?

Neki pristupi rešavanja čistoće organizma

Korisne informacije

Kako se pripremiti za trudnoću
Kako pomoći svom organizmu - prosto i jednostavno a mnogo znači
Zdrav način života - šta je to?
Šta treba činiti kada na praznicima preteramo u jelu i piću?
Delotvornost i primena eteričnih ulja
Voda je izvor života - šta ona znači za organizam
Video materijali o parazitima u organizmu

Primena Gelmostop iskustvo Ane Bogdanović

Ispovest korisnika antiparazitarnih preparata Gelmostop.


pH faktor homeostaze, njegov značaj objavljen u časopisu "Ruski doktor" - autor dr Jelisaveta Očeredko.


Samo ona znanja koja pomažu da se živi, su prava znanja, ostalo je informacioni otpad.




Sajt je edukativnog karaktera, nudi alternativni pristup očuvanju zdravlja. Nije zamena zvaničnoj medicini. Svako ima pravo na život i izbor kako ga čuvati i produžiti.
Važno je koliko znaš, još važnije kako koristiš ono što znaš

Bez odobrenja autora zabranjeno je kopiranje i objavljivanje sadržaja na drugim sajtovima.

Created 2010-2023 | 3.236.143.154 | Danas posetilaca: 50 | viđeno: 118 stranica